Автоцентр “ЛИГА ДРАЙВ” - офіційний дилер MG, м. Хмельницький, Україна
Лига Драйв

Яка різниця між заряджанням змінним і постійним струмом?

Ознайомлюючись із таким показником, як необхідний час заряджання акумулятора електромобіля, ви завжди побачите різні варіанти: змінним або постійним струмом. Ці два терміни постійно з’являються в характеристиках електромобілів, але що вони насправді означають?

AC і DC — це абревіатури змінного струму (AC) і постійного струму (DC). Різниця полягає в тому, що при змінному струмі напруга постійно змінюється між позитивним і негативним. При постійному струмі напруга постійно однакова і, отже, максимальна.

Але яке відношення до цього має електромобіль?

Ну, електрична мережа працює від змінного струму, але акумулятор електромобіля працює від постійного струму. Щоб зарядити батарею електрикою, яка надходить безпосередньо з електричної мережі, змінний струм спочатку потрібно перетворити на постійний. Це робиться за допомогою інвертора в автомобілі.

Однак інвертор обмежує швидкість зарядки акумулятора. Найпотужніші зарядні пристрої змінного струму можуть забезпечити до 43 кВт, тоді як акумулятор у MG Marvel R Electric , наприклад, можна заряджати максимум 11 кВт змінного струму.

Зарядка постійним струмом (DC)

Більшість електромобілів, як і всі повністю електричні моделі MG , також можна заряджати постійним струмом. У цьому випадку інвертор в автомобілі обходиться, що дозволяє заряджати набагато швидше. Перетворення змінного струму на постійний відбувається в самій зарядній станції. Вам також потрібно використовувати набагато товстіший зарядний кабель, який під’єднується до самої зарядної станції. Він також має іншу розетку для заряджання (CCS) , ніж заряджання змінним струмом, для якого вам потрібно використовувати власний зарядний кабель.

Зарядні пристрої постійного струму зазвичай видають 50 або 100 кВт, а іноді навіть до 350 кВт на найновіших зарядних станціях, що будуються в Європі. Максимальна швидкість заряджання постійним струмом MG Marvel R Electric становить 90 кВт, навіть на станції з вищою зарядною потужністю. Це дозволяє зарядити акумулятор до 80% приблизно за 30 хвилин.

АС поширюється на всі зарядні точки вдома, на роботі, на вулиці в житловому районі, на автостоянках і так далі. Зарядні пристрої, які працюють з постійним струмом, – це так звані швидкі зарядні пристрої, які зазвичай можна знайти вздовж траси або на стоянках великих торгових центрів поза населеними пунктами. Однак не забувайте, що в будь-якому випадку час, який справді потрібен для зарядки акумулятора, також залежить від кількох інших факторів. Не тільки максимальна потужність, яку може забезпечити зарядна точка.

 

Хочете придбати авто Яка різниця між заряджанням змінним і постійним струмом?

Залиште свої контактні дані, і ми Вам перетелефонуємо

Запис на тест-драйв

Залиште свої контактні дані, і ми Вам перетелефонуємо